۱۳ دروغ تغذیه ای که دنیا را مریض و چاق کرده

0 886

در این مقاله ۱۳ دروغ و باور غلط در مورد تغذیه که سالیان سال است بین همه مردم دنیا بصورت اصول منطقی تغذیه و رژیم لاغری جا افتاده و موجب بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت ، سرطان و چاقی شده است را به شما معرفی میکنیم ، امیدواریم این نکات را استفاده کرده و آن را با کسانیکه دوستشان دارید هم به اشتراک بگذارید.

یک : تخم مرغ برای سلامتی مضر است

رژیم لاغری

بهتر است بدانید که تخم مرغ به طرز فوق العاده ای مغذی است و از آن به نام “مولتی ویتامین طبیعت ” نام میبرند. با این حال، در ۵۰ سال گذشته منع مصرف تخم مرغ از جانب پزشکان و متخصصان مطرح شد و تنها دلیل آنها این بوده است که تخم مرغ حاوی مقدار زیادی کلسترول میباشد . اما حقیقت این است که با وجود درصد بالای کلسترول درتخم مرغ ، اما واقعا این ماده خوراکی موجب بالا بردن کلسترول بد در خون نمیشود بلکه درصد کلسترول خوب را در خون افزایش میدهد. مطالعات اخیر ثابت میکند تخم مرغ هیچ ارتباطی به بیماری قلبی ندارد. لازم به ذکر است کلسترول برای بدن بسیار مفید و ضروری است تا جائیکه بدن در صورت پایین بودن میزان کلسترول آن را خود به خود تولید میکند.

تخم مرغ تقریبا یک غذای کامل برای رژیم لاغری است. زیرا حاوی پروتئین، چربی های سالم، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها منحصر به فرد است که برای چشم ها مفید هستند اگر شما روزی دو تخم مرغ بخورید مطمئن باشید در پیری دچار کم شدن سوی چشم و تاری نمیشوید .

تخم مرغ همچنین منبع بسیار خوبی از کولین میباشد ، کولین یک ماده غذایی است که برای سلامت مغز بسیار مفید و ضروری است و بدلیل تغذیه نادرست حدود ۹۰ درصد از مردم آن را به اندازه کافی مصرف ندارند.

با وجود اینکه میگویند تخم مرغ چربی بالایی دارد اما باید بدانید طبق تحقیقات انجام شده  افرادی که صبحانه تخم مرغ مصرف کردند در مقایسه با گروهی که این کار را نکرده اند در شرایط ثابت دیگر وزن بیشتری از دست داده اند (البته توجه داشته باشید تخم مرغ باید بدون کربوهیدرات مصرف شود تا این نکات مثبتی که در موردش بیان شد را داشته باشد) .

دو : کالری شماری مهم است

رژیم لاغری

اغلب مردم باور دارند تنها چیزی که در رژیم لاغری مهم  است “رابطه کالری دریافتی و کالری مصرفی ” .

میزان کالری مهم است  … اما مهم تر از کالری نوع غذاهایی ست که می خوریم.

و علت آن است که غذاهای مختلف از طریق مسیرهای متابولیکی مختلف وارد بدن میشوند . “مهم نیست که ما چه میخوریم مهم اینست که بدن ما چه چیزی را به انرژی تبدیل میکند و میسوزاند.(کتاب افسانه کالری ها )”

علاوه بر این، غذاهایی که می خوریم تاثیر مستقیم بروی هورمونهایی که زمان و میزان خوردن ما را تنظیم میکنند دارند ، پس نوع مواد خوراکی مصرفی ما میتواند مستقیماً بر روی میزان کالری مصرفی ما دخیل باشد.

سه : چربی اشباع شده ناسالم است

رژیم لاغری

در طول چندین دهه، مردم اعتقاد داشته اند که خوردن چربی های اشباع شده می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

در واقع، این ایده (غذای سالم یعنی غذای کم چرب)سنگ بنای توصیه تغذیه جهان در رژیم لاغری شده است .

با این حال، مطالعات انجام شده جدید ثابت کرده است که چربی های اشباع شده کاملا بی ضرر است.

یک مطالعه گسترده در سال ۲۰۱۰ منتشر شده است که ثابت میکند هیچ ارتباطی بین مصرف چربی های اشباع شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی وجود ندارد .

حقیقت این است که چربی های اشباع شده HDL ( ” کلسترول خوب”) را افزایش میدهد. همچنین مصرف چربی اشباع شده ، کلسترول LDLرا از اندازه کوچک و LDL متراکم (بسیار، بسیار بد) به LDL بزرگ، تغییر می دهد.

چهار : خوردن پروتئین زیاد  برای سلامتی بد است

رژیم لاغری

بسیاری از مردم معتقدند که خوردن مقدار زیادی پروتئین می تواند به استخوان آسیب برساند.  اما لازم است بدانید افزایش پروتئین دفع کلسیم از استخوان ها را در کوتاه مدت افزایش می دهد ، اما در بلند مدت دقیقاً برعکس این موضوع در بدن اتفاق می افتد و جذب کلسیم بالا میرود .

در واقع، خوردن پروتئین به طور مداوم موجب بهبود تراکم استخوان ها شده و کاهش خطر شکستگی در سنین بالا را بدنبال دارد .

افسانه ی دیگری که در مورد مصرف زیاد پروتئین وجود دارد فشار بر روی کلیه ها و منجر به نارسایی کلیه است.

واقعیت کمی پیچیده تر از آن است. اگرچه افراد مبتلا به بیماری های کلیوی باید مصرف پروتئین را کاهش دهند ، اما مطالعات نشان میدهد عکس موضوع صادق نیست و پروتئین موجب نارسایی کلیوی نشده و برای افراد سالم ضرری ندارد.

در یک رژیم لاغری خوردن پروتئین بالا دارای منافع بسیاری ، از جمله افزایش توده عضلانی، کاهش چربی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی ، کاهش اشتها و … را بدنبال دارد .

پنج : همه باید از غلات کامل استفاده کنند

رژیم لاغری

غلات کامل معمولا به عنوان یک ماده غذایی سالم اشتباه گرفته میشود ، شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد گندم می تواند موجب مشکلات مختلفی شود.

گندم بزرگترین منبع گلوتن در رژیم غذایی است. مطالعات جدید نشان می دهد که درصد قابل توجهی از مردم ممکن است به گلوتن حساس باشند.

در افراد حساس، گلوتن می تواند به علائم مختلف مانند ناراحتی های گوارشی، درد، نفخ، اسهال ، خستگی منجر شود  و ممکن است به دیواره روده فرد آسیب جدی برساند.

همچنین برخی از آزمایشات کنترل شده ارتباط گلوتن گندم را با اختلالات مختلف مغزی ، از جمله اسکیزوفرنی، اوتیسم و ​​آتاکسی مخچه نشان میدهد و همچنین باید به حذف آن در رژیم لاغری توجه گردد .

شش : مصرف قهوه برای سلامتی مضر است

رژیم لاغری

یکی از مواد خوراکی که شهرت بدی بین افراد پیدا کرده و البته صحبتهای ضد و نقیضی درباره آن میشود قهوه است .درست است که قهوه فشار خون کمی در کوتاه مدت بالا میبرد اما  با این حال مطالعات نشان می دهد که مصرف قهوه در طولانی مدت ممکن است در واقع خطر ابتلا به برخی بیماری های جدی را کاهش دهد.

قهوه خورها :

  • ۶۷٪ کمتر به دیابت نوع دو دچار میشوند
  • در معرض کمتر بیماری آلزایمر و پارکینسون قرار دارند
  • ۸۰% کمتر به بیماری های کلیوی دچار مشوند
  • کافئین همچنین به  افزایش متابولیسم بدن و افزایش عملکرد اندام ها کمک میکند .

بسیاری از مطالعات اثر کافئین بر مغز را بررسی کرده اند، که  نشان می دهد خلق و خوی، حافظه، زمان واکنش، هوشیاری و عملکرد مغز را به طور کلی بهبود می بخشد همچنین قهوه خاصیت آنتی اکسیدان نیز دارد.

اگر شما به کافئین حساس هستید پس از چای سبز بعنوان جایگزین استفاده کنید که فواید مشترک زیادی با قهوه دارد و کافئین کمتری نسبت به قهوه دارد.

هفت : گوشت قرمز مضر است

رژیم لاغری

به این فکر کنید انسانها در طول تکامل خود برای میلیون ها سال گوشت مصرف کرده اند ، اماچرا برخی بیماریها مختص همین ۶۰-۷۰ سال گذشته است ؟ دلایل افراد برای سرکوب کردن گوشت عجیب و غریب است ، اغلب افراد به دلیل مبتلا نشدن به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم از خوردن گوشت امتناع میکنند ، بنظرتان این بیماریها جدید نیستتند؟

این درست است که گوشتهای فرآوری شده است میتواند با انواع و اقسام بیماری ها مرتبط باشد ، اما این مطلب برای گوشت قرمز فرآوری نشده کاملا اشتباه است .

در تحقیق گسترده ای که سال ۲۰۱۰ که از داده های ۲۰ مطالعه با مجموع نمونه ۱۲۱۸۳۸۰ افراد انجام گرفت ، مشخص گردید هیچ رابطه ی معنا داری بین بیماری های قلبی عروقی  یا دیابت نوع دوم با مصرف گوشت قرمز فرآوری نشده وجود ندارد .

در برخی مطالعات ارتباطی هر چند کم بین ابتلا به سرطان و مصرف گوشت قرمز مشخص گردید ، البته مشاهدات ارتباط را بسیار ضعیف و قابل اغماض میبیند حتی اگر واقعا ارتباطی بین گوشت قرمز و سرطان (که ثابت نشده است) وجود داشته باشد ، به احتمال زیاد بدلیل  نوع پخت و پز و چگونگی مصرف آن است نه به خاطر خود گوشت قرمز ، این نکته که باید از خوردن گوشت سوخته و قسمتهای سوخته شده گوشت خودداری کرد که از قدیم به ما گوشزد شده است ناشی از این مطلب است .

همچنین، فراموش نکنید که گوشت فوق العاده مغذی است و شامل ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین با کیفیت، چربی های سالم و مواد مغذی مختلف برای بدن و مغز میباشد و بهتر از در رژیم لاغری خود جایی برایش باز کنید .

هشت : سالمترین رژیم ، رژیم لاغری کم چربی ، با کربوهیدرات بالا است

رژیم لاغری

از سال ۱۹۷۷، مقامات بهداشتی و متخصصان تغذیه در جهان به افراد توصیه کرده اند : “غذای کم چربی با کربوهیدرات بالا مصرف کنید

این نظریه براساس تصمیمات سیاسی ، مطالعات و تحقیقات ضعیف و سفارشی انجام گرفته پایه گذاری و خیلی سریع در سرتاسر جهان گسترده شد .جالب توجه است، اپیدمی چاقی در جهان از همان زمان  که دستورالعمل خوردن غذای کم چرب اجرا شد ، آغاز گردید . و مردم کم کم چاق شدند.

ممکن است رژیم غذایی کم چرب برای افراد سالم و ورزشکار  مشکلی ایجاد نکند اما برای افراد مبتلا به چاقی، سندرم متابولیک و دیابت که از رژیم غذایی کم چرب استفاده میکنند می تواند کاملا مضر باشد.

امروزه با مطالعات انجام شده دقیق پزشکی و علمی ثابت شده است نه تنها چربی برای قلب و مغز ضرر ندارد بلکه فواید زیادی برای بدن دارد . رژیم غذایی ” کم چربی، پر کربوهیدرات ” توصیه شده توسط سازمان تغذیه جهانی با شکست بدی مواجه شده است  و بارها و بارها ثابت شده که بی اثر و پر ضرر است .

نُه : روغن های نباتی و گیاهی سالم و بی ضرر هستند

رژیم لاغری

برخی از مطالعات نشان می دهد که چربی های اشباع نشده خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش میدهد .

به همین دلیل ، بسیاری از به اصطلاح متخصصان تغذیه توصیه کرده اند که مصرف روغن های گیاهی مانند روغن سویا، روغن آفتابگردان و روغن ذرت را افزایش دهید. اما باید بدانید که این یک دروغ بزرگ است که به سفارش شرکتهای تولید کننده روغن های گیاهی در مقالات نوشته شده و بین مردم رواج پیدا کرده است ، جالب است بدانید که روغن های گیاهی طی فرآیند شیمیایی تولید میشوند و خیلی سریع در هوای بیرون اکسید میشوند به همین دلیل است توصیه میشود دور از نورآفتاب قرار داده شوند ، اگر با این روغن ها پخت و پز انجام دهید باید آگاه باشید این روغن ها روی حرارت سریع اکسید میشوند و باعث بروز مشکلات در بدن میشوند .

مهمتر از همه، روغن های گیاهی خطر بیماری های قلبی را افزایش داده و بزرگترین قاتل در جهان هستند .

اگر شما بدنبال رژیم لاغری هستید پس توصیه میشود از هرگونه روغن گیاهی و کره گیاهی به جدیت دوری کنید و روغن های حیوانی را در پخت و پز جایگزین آن کنید ، تنها روغنهای گیاهی توصیه شده روغن نارگیل و روغن زیتون میباشد که از آنها تنها بر روی غذا و سالاد و نوشیدنی باید استفاده کنید و متذکر میشود نباید در معرض حرارت بالا قرار گیرند ، تنها روغن مخصوص سرخ کردنی و طبخ روغن و کره حیوانی است .

مصرف  روغن های گیاهی تصفیه شده می تواند باعث ایجاد التهاب در بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی باشد .

ده : رژیم غذایی کم کربوهیدرات کاملا مضر و بی نتیجه است

رژیم لاغری

در چند دهه گذشته رژیم کم کربوهیدرات بسیار مشهور شده است ، چرا که این رژیم لاغری در واقع پر چربی است ، و چربی توسط متخصصان تغذیه و رسانه ها منع و سرکوب شده است .

متخصصان تغذیه بارها و بارها ادعا کرده اند که چنین رژیمی “اثبات نشده” و یا کاملا خطرناک است .

با این حال، از سال ۲۰۰۲، بیش از ۲۰ آزمون تصادفی کنترل شده اثرات رژیم های غذایی کم کربوهیدرات در جنبه های مختلف سلامت را بررسی کرده اند.

تقریبا نتایج زیر در همه مطالعات انجام شده مشترک است :

  1. رژیم غذایی کم کربوهیدرات منجر به کاهش قابل توجهی در فشار خون میشود .
  2. افراد در رژیم غذایی کم کربوهیدرات که رژیم گیرنده به اندازه دلخواه غذا میخورد در مقایسه با رژیم های کم چربی که کالری محدود باید مصرف شود ، وزن بیشتری را از دست میدهند.
  3. در رژیم غذایی کم کربوهیدرات افزایش HDL (کلسترول خوب) و کاهش تری گلیسیرید بسیار بیشتر از رژیم های غذایی کم چربی میباشد .
  4. در رژیم غذایی کم کربوهیدرات الگوی LDL ( ” کلسترول بد”) ، از نوع LDL کوچک و متراکم (خیلی بد) به LDL بزرگ تغییر سایز میدهد (توضیحات علمی در مورد این موضوع و اهمیت بزرگ بودن LDL در خون در مقاله ای جداگانه توضیح داده شده است).
  5. رژیم های غذایی کم کربوهیدرات اثرات مثبت قدرتمندی در دیابت نوع دوم دارد ، و به طور قابل توجهی کاهش قند خون و کاهش نیاز به دارو را بدنبال دارد .
  6. از آنجائیکه در رژیم کم کربوهیدرات افراد میتوانند غذاهای مجاز و با کیفیت بالا را هر اندازه که بخواهند بخورند ، طرفداران بیشتری را دارد و در مقایسه با رژیم کم چربی با تعداد کالری محدود راحتر و قابل تحملتر میباشد .

حتی اگر رژیم غذایی کم کربوهیدرات برای افرادی سالم و فعال غیر ضروری است، مطالعات نشان می دهد که برای چاقی، سندرم متابولیک و دیابت نوع دوم … که از بزرگترین مشکلات بهداشتی در جهان هستند بسیار مفید است.

با وجود این نتایج قدرتمند، بسیاری از “کارشناسان” و شرکتهای تولید داروهای لاغری در جهان به شدت رژیم کم کربوهیدرات را سرکوب و خطرناک مینامند ، زیرا منافعشان در این مورد است. و در ادامه به فروختن رژیم غذایی کم چرب شکست خورده خو هستند که به مردم بیش از آنکه  کمک کنند صدمه میزنند .

به طور کلی ررژیم لاغری کم کربوهیدرات ساده ترین، سالم ترین و موثر ترین راه برای از دست دادن وزن و از بین بردن بیماری متابولیک (چاقی ، سرطان ، دیابت ، ناراحتی قلبی و …) است.

یازده : همه باید مصرف نمک را کاهش دهند

رژیم لاغری

مقامات بهداشتی به طور مداوم به ما میگویند به منظور کاهش فشار خون سدیم را در رژیم غذایی کاهش دهید. اکثر مردم ۳۴۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف میکنند ، که معمولا توصیه میشود این مقدار به ۱۵۰۰-۲۳۰۰ میلی گرم در روز کاهش پیدا کند (حدود ۳/۴ تا ۱ قاشق چای خوری نمک).

درست است که کاهش سدیم می تواند کاهش خفیف فشار خون را به همراه داشته باشد ، به خصوص در افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند .اما این مهم است که در نظر داشته باشید که فشار خون بالا به تنهایی موجب مرگ فرد نمیشود ، فشار خون بالا یک عامل خطر است و بعنوان بیماری نیست .بلکه هشدار میدهد بیماری در بدن در حال اتفاق است .

جالب توجه است، بسیاری از مطالعات در مورد رابطه بین مصرف نمک و بیماری قلبی عروقی و خطر مرگ انجام گرفته است که نشان میدهد هیچ ارتباط معناداری بین این دو مورد وجود ندارد ، این مورد حتی بین افراد با فشار خون بالا هم انجام گرفت که هیچ ارتباط معنا داری بین فشار خون بالا و مصرف سدیم وجود نداشت  .

مطالعات دیگر نشان می دهد که کمبود سدیم میتواند مضر باشد، و منجر به عوارض جانبی مانند مقاومت به انسولین، کلسترول بالا (LDL) و تری گلیسیرید، و همچنین افزایش خطر مرگ و میر در بیماران دیابتی نوع دوم شود .

به طور کلی، هیچ مدرکی دال بر این که افراد سالم نیاز به کاهش سدیم  دارند وجود ندارد.

دوازده : شکر بد است، زیرا مواد مغذی ندارد

رژیم لاغری

بسیاری فکر می کنم که قند ناسالم است فقط به دلیل که مواد مغذی ندارد .

این درست است … قند حاوی مقدار زیادی کالری، با هیچ مواد مغذی ضروری است.اما در حقیقت این فقط نوک کوه یخ است.

شکر، شامل مقادیر زیادی فروکتوز است که عوارض جانبی شدید در سوخت و ساز بدن ، افزایش سریع وزن و بیماری های متابولیک در فرد ایجاد میکند .

هنگامی که ما مقدار زیادی فروکتوز میخوریم ، فروکتوز برای تجزیه شدن در بدن در کبد به چربی تبدیل میشود و بعنوان ذرات VLDL در خون حمل می شود، کبد چرب در افرادی که الکل مصرف نمیکنند بدلیل خوردن زیاد شکر و مواد قندی میباشد . باید آگاه باشید آب میوه ها حتی آبمیوه های طبیعی و خانگی شامل مقدار بالایی قند فروکتوز هستند که مستقیما باعث چربی کبد میشوند. بنابراین در خوردن هر ماده غذایی شیرین دقت و توجه بالا داشته باشید.

مطالعات در انسانها نشان می دهد که فروکتوز اضافی می تواند به مقاومت انسولین، قند خون بالا، تری گلیسیرید بالا، افزایش LDL کوچک و متراکم در خون و چاقی شکمی آن هم در کمتر از ۱۰ هفته  منجر گردد .

همچنین فروکتوز هورمون گرلین گرسنگی را افزایش میدهد و همانند گلوکزهورمون سیری در مغز را تحت تاثیر قرار میدهد  . به این ترتیب، شکر باعث یک درایو بیوشیمیایی در مغز شده فرد را وادار به خوردن بیشتر و در نتیجه فرد چاق میگردد.

بطور کلی قند با بیماری های متعدد، از جمله چاقی، بیماری های قلبی، دیابت نوع دوم و حتی سرطان  در ارتباط است. شکر احتمالا بدترین ماده در رژیم لاغری مدرن است.

سیزده : مصرف چربی باعث چاقی میشود

رژیم لاغری

مصرف چربی فرد را چاق میکند . پس هر چه چربی بیشتری مصرف کنیم چاق تر میشویم .

جالب است بدانید که با وجود اینکه چربی کالری بیشتری نسبت به پروتئین یا کربوهیدرات ها دارد ، رژیم های غذایی که حاوی مقدار  زیادی چربی هستند فرد را نه تنها چاق نمیکند بلکه موجب کاهش وزن هم میشود.

البته باید به این نکته توجه شود که اگر شما در رژیم غذایی خود کربوهیدرات بالا را بهمراه چربی مصرف کنید چاق میشوید ، اما نه بخاطر مصرف چربی بلکه کربوهیدراتها و قند ها باعث چاقی شما شده است .

در واقع، مطالعات نشان می دهد که به طور مداوم رژیم لاغری که چربی بالا (اما کم کربوهیدرات) هستند منجر به از دست دادن وزن بسیار بیشتر از رژیم های غذایی که کم چربی هستند میشود .

برای محاسبه BMI و شاخص توده بدنی خود اینجا کلیک کنید .

 

بلیط هواپیما

شما همچنین ممکن است مانند More from author

نظر خود را بگوئید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.